Boracol-homeenestoaine

Taistelu hometta, sammalia, levää ja jäkälää vastaan vaatii oikeita keinoja.

Kosteat olosuhteet edesauttavat ei-toivottujen kasvustojen ja homeen esiintymistä julkisivuilla, katoilla, ulkokalusteilla, laitureissa, veneissä, portaissa, patsaissa, hautakivissä...jne. Aineen teho perustuu boorisuolaan ja sen kykyyn imeytyä syvälle rakenteeseen. Boorisuolat ovat tutkitusti todella tehokkaita tuhoamaan kaikki yksisoluiset eliöt (esim home, levä, jäkälä, sammal). Aine sekä ehkäisee ennalta että korjaa syntynyttä vahinkoa.

Boracol on markkinoiden ensimmäisiä ja tunnetuimpia homeenestoaineita. Se on tutkitusti toimiva ja siitä on usean vuosikymmenen käyttökokemus Suomessa.  Ammattilaiset käyttävät ja suosittelevat Boracolia sokkelista kattoon homeen, sammalen ja levän tuhoamiseen ja ennaltaehkäisyyn.

Boracolin vaikuttavat aineosat ovat dinatriumoktaboraattitetrahydraatti sekä didekyylimetyyliammoniumkloridi. Ainetta on kolmea vahvuutta.

Boracol 10 Rh soveltuu puulle ulkona ja myös maalatuille pinnoille. Aine tehoaa kuitenkin parhaiten käsittelemättömillä pinnoilla. Käsittely tuhoaa hometta ja kasvustoa sekä estää uuden syntymistä. Sisällä sen käyttöalueita voivat olla esimerkiksi kylpyhuoneet, sisäkatot ja kattotuolit.

Boracol 20 Rh puolestaan ehkäisee ja tuhoaa lahottajasientä ja lattiasientä. Aineet levitetään siveltimellä, harjalla, telalla, sienellä tai ruiskuttamalla. Aineen annetaan vaikuttaa noin vuorokauden ajan, jonka jälkeen mahdollinen irtoava kasvusto voidaan poistaa esimerkiksi harjaamalla. Käsittely tuhoaa hometta ja kasvustoa sekä estää uuden syntymistä. Boracol tehoaa myös sinistymistä vastaan. Käsitelty puurakenne on pintasuojattava ulkona esimerkiksi maalaamalla.

Boracol Special on kotitalouksille tarkoitettu homeenestoaine, joka soveltuu ennaltaehkäisyyn.

Boracolia ei saa pestä pois vaan se jätetään pintaan. Boracolin kuivuttua pinta voidaan käsitellä normaalisti esim. maalata, lakata jne.

Ennaltaehkäisy: Boracol levitetään telalla, harjalla, sienellä tai ruiskuttamalla (hankalissa paikoissa). Jos rakenteen kosteusprosentti nousee yli 30:n, Boracol aktivoituu ja estää homeen syntymisen. Pinta voidaan maalata normaaliin tapaan käsittelyn jälkeen.

Homeen poistaminen: Boracol levitetään kohteeseen ja annetaan vaikuttaa vuorokauden, jonka jälkeen irtoava kasvusto poistetaan esim. harjaamalla. Tämä käsittely tuohoaa homeen ja kasvuston sekä estää niiden uudeelleensyntymisen.


Boracolia on saatavissa kaikista hyvin varustetuista rauta- ja maalikaupoista.
Jos tuotetta ei löydy hyllystä niin myyjä pystyy tilaamaan sen

Boracol ennen ja jälkeen (klikkaa isommaksi):
Boracol-homeenesto Boracol-homeenesto