Boracol-homeenestoaine

Taistelu hometta, sammalta, levää ja jäkälää vastaan vaatii oikeita keinoja.

Kosteat olosuhteet edesauttavat ei-toivottujen kasvustojen ja homeen esiintymistä julkisivuilla, katoilla, ulkokalusteilla, laitureissa, veneissä, portaissa, patsaissa, hautakivissä...jne. Boracolin teho perustuu boorisuolaan ja sen kykyyn imeytyä syvälle käsiteltävään rakenteeseen. Boorisuolat ovat tutkitusti todella tehokkaita tuhoamaan kaikki yksisoluiset eliöt (esim home, levä, jäkälä, sammal). Boracol sekä ennaltaehkäisee, että korjaa jo syntynyttä vahinkoa.

Boracol on markkinoiden ensimmäisiä ja tunnetuimpia homeenestoaineita. Se on tutkitusti toimiva ja siitä on usean vuosikymmenen käyttökokemus Suomessa (jo vuodesta 1985).  Ammattilaiset käyttävät ja suosittelevat Boracolia sokkelista kattoon homeen, sammalen ja levän tuhoamiseen, sekä ennaltaehkäisyyn.

Boracolin vaikuttavat aineosat ovat dinatriumoktaboraattitetrahydraatti sekä didekyylimetyyliammoniumkloridi. Boracolia on kolmea eri vahvuutta eri tarkoituksiin.

Boracol 20 Ehkäisevä ja hoitava käsittely puun ja muurin lahottajasieniä, lattiasientä ja puuta tuhoavia hyönteisiä vastaan. Ehkäisevä muurin pintojen käsittely, lattiasientä/kuivalahoa vastaan.

Boracolia ei kuulu pestä pois, pinta ainoastaan harjataan. Käsittelyn jälkeen pinta voidaan käsitellä esim. maalaamalla, lakkaamalla jne.

Ennaltaehkäisy: Boracol levitetään telalla, harjalla, sienellä tai ruiskuttamalla (hankalissa paikoissa). Käsiteltävä alusta kannattaa kostuttaa vedellä "mattakosteaksi." Sumutinpullo on tähän hyvä väline. tällöin Boracol tunkeutuu vielä syvemmälle alustaan. Jos rakenteen kosteusprosentti nousee yli 30:n, Boracol aktivoituu ja estää homeen syntymisen. Pinta voidaan maalata normaaliin tapaan käsittelyn jälkeen.

Homeen poistaminen: Boracol levitetään kohteeseen ja annetaan vaikuttaa vuorokauden, jonka jälkeen irtoava kasvusto poistetaan esim. harjaamalla. Tämä käsittely tuohoaa homeen ja kasvuston sekä estää niiden uudeelleensyntymisen.


Boracolia on saatavissa kaikista hyvin varustetuista rauta- ja maalikaupoista.
Jos tuotetta ei löydy hyllystä niin myyjä pystyy tilaamaan sen

Boracol ennen ja jälkeen (klikkaa isommaksi):
Boracol-homeenesto Boracol-homeenesto