Boracol käyttöesimerkit

Boracolia voi käyttää sisä ja ulkotiloissa kellarista kattoon ja alla on vain muutama käyttöesimerkki. Ainoat pinnat mihin Boracol ei käy on alumiini ja saunan sisäpanelointi.

Mustat homepisteet

Monilla on riesana puupinnoilla mustat homepisteet, jotka ilmestyvät aina uudelleen, vaikka ne miten pesee pois. Tälläisistä pisteistä pääsee eroon seuraavalla keinolla: Pesee ensin pisteet pois kloori-pohjaisella homepesulla ja sen jälkeen sivelee Boracol 100:a pinnalle ja jättää sen siihen. Boracol ehkäisee homeen syntymistä ja antaa pitkäaikaisen suojan mustia homepisteitä vastaan.

Maalatessa taloa

Jos talossa on ollut hometta tai halutaan pelata varman päälle ja ehkäistä home ennen sen syntymistä. Boracol 100 yksinkertaisesti sivellään pinnalle ennen maalausta ja annetaan kuivua rauhassa noin vuorokausi ja sen jälkeen pinta on normaalisti käsiteltävissä maalilla, puunsuojalla, yms.

Rännin alla oleva levä

Ajan saatossa rännin ja kourun taakse syntyy helposti vihreää levää. Näistä pääsee eroon poistamalla ensin suurimmat levät painepesurilla tai harjalla ja sen jälkeen sivellään Boracol pinnalle ja annetaan vaikuttaa noin vuorokauden.  Sen jälkeen harjataan loput levät pois. Koska pintaan on syntynyt jo kasvustoa niin suosittelemme Boracol 100:n käyttöä kahteen kertaan käsiteltynä.

Sammaleen poisto katolta, rappusilta yms

Suurimmat sammaleet pestään ensin pois painepesurilla tai harjataan. Sen jälkeen sivellään Boracol 100 pinnalle, sen annetaan vaikuttaa vuorokausi ja harjataan jäljellä oleva kasvusto pois. Tällä tavalla Boracol tuhoaa myös sammaleen juuren, minkä ansiosta sammal ei ala kasvamaan kovin helposti uudestaan. Tämä käsittely antaa olosuhteista riippuen muutaman tai jopa 5+ vuoden suojan sammalta vastaan.

Kattotuolit

Kattotuoleihin syntyneen homeen saa pois yksinkertaisesti sivelemällä Boracolia kattotuoleihin. Tämä tuhoaa kattotuoleissa olevan homeen ja antaa pitkäaikaisen suojan hometta vastaan. Jos homeen aiheuttamat värivirheet halutaan pois niin katso kohta "Mustat homepisteet".

Veneet ja laituri

Saamamme palautteen mukaan Boracol soveltuu erinomaisesti puuveneiden tiikkikansille ja antaa jopa parin vuoden suojan hometta ja levää vastaan. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi puhdista kansi ensin liasta, levästä ja homeesta. Kun kansi on kuivunut, levitä BORACOL 100:ta pensselillä tai ruiskuttaen. Pitkäkestoisin tulos saavutetaan, jos käsittely tehdään kuivana aikana, jolloin kansi ei altistu sateelle ainakaan 3-4 päivään käsittelyn jälkeen ja tuote pääsee imeytymään pintaan. HUOM! älä päästä Boracolia kosketuksiin kannen alumiiniosien kanssa, sillä se syövyttää metallin pinnan.

Boracol sopii myös laitureihin levän ja homeen estämiseksi. Veden alla olevat pinnat tulisi käsitellä syksyllä, kun laituri nostetaan pois vedestä. Näin Boracol pääsee kuivumaan hyvin ja suojan pitäisi kestää koko kesä ilman, että rappusiin yms pääsee syntymään levää.