Etusivu
Boracol-homeenesto »
Tasoitteet ja saumanauhat »
Sisämaalit »
Ulkomaalit »
Kalkkimaalit »
Käyttöturvallisuustiedotteet »
 
Verkkokauppaan »
Verkkokaupastamme löydät mm. entisöinti- ja kultaustarvikkeet, puunkäsittelyaineet, koristemaalausvälineet, kipsityövälineet ja tarvikkeet, väripigmentit ja paljon muuta. Nämä tuotteet löytyvät tietysti myös myymälästämme.

Boracol

Taistelu hometta, sammalia, levää ja jäkälää vastaan vaatii oikeita keinoja.

Kosteat olosuhteet edesauttavat ei-toivottujen kasvustojen ja homeen esiintymistä julkisivuilla, katoilla, ulkokalusteilla, laitureissa, veneissä, portaissa, patsaissa, hautakivissä...jne. Maahantuomme Boracol 10 Rh-homeenestoainetta, Boracol 20 Rh-puunsuoja- ja lahonestoainetta sekä Impel-boorisauvoja, joita voidaan sijoittaa puurakenteisiin, kivipintoihin ja esimerkiksi tiilimuuraukseen porattuihin reikiin sienikasvustoa sekä puun lahoamista ehkäisemään. Aineen teho perustuu boorisuolaan ja sen kykyyn imeytyä syvälle rakenteeseen. Aine sekä ehkäisee ennalta että korjaa syntynyttä vahinkoa.

Boracolin vaikuttavat aineosat ovat dinatriumoktaboraattitetrahydraatti sekä didekyylimetyyliammoniumkloridi. Ainetta on kahta vahvuutta.

Boracol 10 Rh soveltuu puulle, betonille, kivelle ja tiilelle sekä ulkona että sisällä ja myös maalatuille pinnoille. Aine tehoaa kuitenkin parhaiten käsittelemättömillä pinnoilla. Käsittely tuhoaa hometta ja kasvustoa sekä estää uuden syntymistä. Sisällä sen käyttöalueita voivat olla esimerkiksi kylpyhuoneet, sisäkatot ja kattotuolit.

Boracol 20 Rh puolestaan ehkäisee ja tuhoaa lahottajasientä ja lattiasientä. Aineet levitetään siveltimellä, harjalla, telalla, sienellä tai ruiskuttamalla. Aineen annetaan vaikuttaa noin vuorokauden ajan, jonka jälkeen mahdollinen irtoava kasvusto voidaan poistaa esimerkiksi harjaamalla. Käsittely tuhoaa hometta ja kasvustoa sekä estää uuden syntymistä. Boracol tehoaa myös sinistymistä vastaan. Käsitelty puurakenne on pintasuojattava ulkona esimerkiksi maalaamalla.

Veneilijöiltä Boracol 10 Rh on saanut hyvää palautetta esimerkiksi tiikkikantisten Hallberg Rassy-veneiden omistajilta. Aine on toiminut erinomaisesti levää ja hometta vastaan ja käsittely on tehonnut vuodesta jopa kahteen vuoteen.