Hydrosil-julkisivumaali

SAX Hydrosil on ensimmäinen silikonihartsimaali, joka tuli markkinoille noin 40 vuotta sitten. Silikonihartsin ansiosta maali omaa erittäin hyvän vesihöyryn ja hiilihappojen läpäisevyyden (hengittävyys), mikä on edellytys pitkäikäisen julkisivun toimimiselle. Maali on myös samalla vettä hylkivä, joka estää kosteuden tunkeutumista ja lian kerääntymistä. Maali kestää erittäin hyvin valoa ja säänrasituksia, joten jopa tummat sävyt pitävät värinsä erittäin hyvin. Normaaleihin dispersiomaaleihin verrattuna Hydrosil kestää hyvin teollisuuden päästöjä ja mikro-organismeja.

Monet pinnat on tehty mineraalisista materiaaleista ja omaavat huokosen pinnan mikä imee vettä hyvin. Tämä saa aikaiseksi suolan hajoamista ja muunlaista rappeutumista. Hydrosilissä on vettähylkivä pinta ja se kestää jopa kaatosadetta. Maalin uloin pinta hengittää hyvin, minkä ansiosta maalin alle jäänyt/syntynyt kosteus pääsee helposti pois ja tämä suojelee alustaa todella hyvin. Koska Hydrosil on valoa ja säänrasitusta kestävä, maalauspinta kestää helposti 15-20 vuotta ja joissain tapauksissa jopa 30 vuotta.

Remontointiväli pitenee huomattavasti, mikä säästää paljon rahaa remontointikuluissa. Ei ole ihme, että maali on todella suosittu julkisissa ja arvokohteissa. Kun katsotaan asiaa ekologisesta näkökulmasta niin Hydrosil on liuotinvapaa ja se täyttää myös tulevaisuuden kriteerit luontoystävällisyydelle.

Käyttökohteet: Soveltuu melkein kaikille pinnoille. Esim. uudet ja vanhat rappauspinnat, betoni, kalkkihiekkatiili, hiekkatiili ja aiemmin mineraalisilla maaleilla maalatut pinnat.

Sävytys: Voidaan sävyttää useiden karttojen mukaan esim. SAX, NCS, RAL jne. Sävytyskoneella 14 143 sävyä, jotka voidaan sävyttää mallin mukaan.


Katso myös nämä:
Hydrosil Grund-W

Hydrosil-maalin pohjuste joka mahdollistaa Hydrosilin oikean toimivuuden.
Hydrosil Grund-W Spezial

Hydrosil-maalin pohjuste kalkkimaalin päälle.
Hydrosil Lasur

Hydrofobinen laseerausaine, joka estää kosteuden tunkeutumista ja lian kerääntymistä.
Hydrosil Sisämaali

Korkeasideaineinen, mineraalinen seinä- ja kattomaali sisätiloihin.