Etusivu
Boracol-homeenesto »
Tasoitteet ja saumanauhat »
Sisämaalit »
Ulkomaalit »
Kalkkimaalit »
Käyttöturvallisuustiedotteet »
 
Verkkokauppaan »
Verkkokaupastamme löydät mm. entisöinti- ja kultaustarvikkeet, puunkäsittelyaineet, koristemaalausvälineet, kipsityövälineet ja tarvikkeet, väripigmentit ja paljon muuta. Nämä tuotteet löytyvät tietysti myös myymälästämme.

Detox-julkisivukalkkimaali

Tyyppi

Puhtaasta kalkkikivestä, perinteisesti miilupoltetusta sammutetusta Vanhan Miehen hautakalkista valmistettu kalkkimaali. Kalkkimaalin perusvärit on sävytetty kalkinkestävillä väripigmenteillä.

Käyttöalueet

Kalkkirappaus-, kalkkisementtirappaus- (jossa sementin osuus on vähäinen, 1/10 - 1/12 ) sekä aiemmin kalkilla maalatut pinnat ulkona ja sisällä.

Ominaisuudet

Sideaineena on sammutettu kalkki, joka kovettuu reagoidessaan ilman hiilidioksidin kanssa. Koska maali läpäisee hyvin vesihöyryä, se päästää rakennekosteuden alustastaan vaurioittamatta maalipintaa. Samalla se hidastaa ulkopuolisen kosteuden pääsyn alustaan sekä neutraloi tehokkaasti ilmansaasteita. Koska kalkkimaalipinta kuluu vanhetessaan, se on helppo huoltomaalata.

Esikäsittely

Maalattava pinta puhdistetaan liasta ja irtoavista aineosista. Vaurioituneet kohdat paikataan samalla rappausmateriaalilla millä seinä alunperin on tehty (kalkkilaastilla). Pinta puhdistetaan pesemällä tai harjaamalla. Maalausta edeltävänä päivänä suoritetaan pohjan imukyvyn tasaus kostuttamalla se kalkkivedellä.

Sävytys

Detox julkisivukalkkimaalia toimitetaan sävytettynä perusvärinä ja valkoisena. Perusväriä käytetään valinnan mukaan joko sellaisenaan tai vaalennettuna valkoisella julkisivukalkkimaalilla. Detox julkisivukalkkimaalin sävykartasta löytyy valmiita malleja perusväreistä sekä vaalennetuista sävyistä 1:1, 1:4 sekä 1:10. Muitakin suhteutuksia voidaan valinnan mukaan tehdä. Perusvärejä voidaan haluttaessa sekoittaa keskenään mikäli halutaan muita kuin kartassa olevia sävyjä. Sävytetty kalkkimaalipinta muuttuu kuivuessaan, joten on suositeltavaa tehdä värimalli ennen lopullista maalausta.

Maalaus

Sekoita maali hyvin ennen maalausta ja myös maalauksen aikana. Maalaamattomaksi tarkoitetut pinnat, kuten ikkunalasit, metalli- ja luonnonkivipinnat on suojattava maalaustyön ajaksi. Maalaus suoritetaan käyttämällä luonnonjouhista kalkkihakkuria tai -harjaa. Kalkkimaalin ohentamiseen sekä maalauskertojen määrään vaikuttavat tekijät on huomioitava, kuten maalattavan alustan imukyky ja ilman suhteellinen kosteus. Maalaustyössä noudatetaan asiantuntijan tekemiä ohjeita ja käsittelykertoja. Yleisimmin käytetään 2-3 käsittelykertaa ja pinta kostutetaan vedellä maalauskertojen välissä. Huolehdi jälkihoidosta viikosta kahteen, kostutetaan vedellä 1-2 kertaa päivässä.

Detox-julkisivukalkkimaali 2

Alla valmiin kalkkimaalin ohjeellisia ohennussuhteita.

Detox-julkisivukalkkimaalin perusmaali on tehty suhteella, 40% kalkkitahnaa, 60% kalkkivettä.
10 % kalkkimaali = 20 l kalkkimaalia + 60 l kalkkivettä.
15 % kalkkimaali = 20 l kalkkimaalia + 33 l kalkkivettä.
20 % kalkkimaali = 20 l kalkkimaalia + 20 l kalkkivettä.
25 % kalkkimaali = 20 l kalkkimaalia + 12 l kalkkivettä.
30 % kalkkimaali = 20 l kalkkimaalia + 7 l kalkkivettä.
35 % kalkkimaali = 20 l kalkkimaalia + 3 l kalkkivettä.
40 % kalkkimaali = 20 l kalkkimaalia Ei ohenneta.

Käytettäessä vahvempia suhteutuksia, ota yhteyttä Kirjovärit Oy:n myyntiin. KALKKIMAALIN OHENNUKSEEN EI SAA KÄYTTÄÄ TAVALLISTA VETTÄ.

HUOM! Kalkkimaalausta ei saa suorittaa kovassa auringonpaisteessa tai kuumuudessa eikä sateessa.

Kalkkivesi

Kalkkiveden voi ostaa valmiina tai valmistaa itse seuraavasti: 1 osa sammutettua kalkkia sekoitetaan 4 osaan puhdasta kylmää vettä. Seoksen annetaan seistä hyvin suljetussa astiassa peitettynä 1 - 2 vuorokautta. Astian pinnalle kertynyt kirkas kalkkivesi otetaan talteen.

HUOM! Kalkkiveden valmistukseen käytettyä kalkkia ei saa käyttää kalkkimaalin valmistukseen, mutta samasta kalkkierästä voidaan tehdä kalkkivettä useita kertoja (enintään 6).

Astiakoot

Perusvärit 1 ja 20 litran astiat, valkoinen 20 litran astia.

Varastointi

Säilytys viileässä, hyvin suljetussa astiassa. Suojeltava jäätymiseltä.

Riittoisuus

1- 3 m2 / 1 l riippuen alustasta ja levityskerroista

Tiheys

1,22 kg / litra

HUOM! Sävytetty kalkkimaalipinta vaalenee kuivuessaan, joten värimalli on tehtävä ennen lopullista maalausta halutun lopputuloksen varmistamiseksi.

Vihjeitä

Sekoita yhden päivän maaliannos samaan astiaan, jolloin ehkäistään mahdolliset pienet värierot pienemmissä astioissa. Älä lopeta maalausta keskellä seinää, vaan kulmiin tai muihin rajoittaviin rakennusosiin.

Varoitus

Käytettävä silmäsuojaimia ja käsineitä. Ärsyttää silmiä ja ihoa. Sisältää kalsiumhydroksidia. Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi vedellä 15 minuutin ajan ja mentävä lääkäriin Jos ainetta on nielty, hakeuduttava heti lääkärin hoitoon.

SÄILYTETTÄVÄ LASTEN ULOTTUMATTOMISSA.