Etusivu
Boracol-homeenesto »
Tasoitteet ja saumanauhat »
Sisämaalit »
Ulkomaalit »
Kalkkimaalit »
Käyttöturvallisuustiedotteet »
 
Verkkokauppaan »
Verkkokaupastamme löydät mm. entisöinti- ja kultaustarvikkeet, puunkäsittelyaineet, koristemaalausvälineet, kipsityövälineet ja tarvikkeet, väripigmentit ja paljon muuta. Nämä tuotteet löytyvät tietysti myös myymälästämme.

Maatilan kalkkimaali

Maatilan kalkkimaali on perinteisesti valmistettu käyttövalmis kalkkimaali. Maatilan Kalkkimaalin valmistukseen on käytetty miilupoltettua hautakalkkia. Kalkkimaalipinta kestää kosteutta hilseilemättä ja on helppo huoltomaalata. Kalkkimaalipinta on myös hygieeninen maalin sisältämän kalsiumhydroksidin bakteereita neutralisoivan vaikutuksen ansiosta.

Käyttökohteet

Soveltuu käytettäväksi sisällä ja ulkona. Käyttökohteita sisällä ovat esim. uunit, takat, saunanuunit, karjasuojat, kellaritilat, tiili- ja betonipinnat sekä ulkona kalkki- ja kalkkisementtirappauspinnat, joissa sementin osuus on vähäinen ja aiemmin kalkilla käsitellyt pinnat. Soveltuu myös puupintojen valkaisukäsittelyyn sisätiloissa.

Riittoisuus

3 - 6 m² /litra

Väri

Luonnonvalkoinen

Työtapa

Levitetään kalkkihakkurilla tai harjalla.

Työohjeita

Maalattava pinta on puhdistettava liasta ja irtoavista aineosista ennen maalaamista. Maatilan Kalkkimaali on sekoitettava hyvin ennen maalauksen aloittamista ja myös maalauksen aikana, ettei maalin kiintoaines laskeudu astian pohjalle. Pohjamaalaukseen Maatilan Kalkkimaali ohennetaan tarvittaessa vedellä, pintamaalaus ohentamattomalla kalkkimaalilla. Yhdestä kahteen käsittelykertaa riittää.

Astiakoko

10 litran muoviastia.

Varastointi

Säilytetään viileässä paikassa hyvin suljetussa astiassa. Ei saa jäätyä.

Sekoittaminen

Kalkkitahna painuu astian pohjalle muodostaen joskus vaikeasti irrotettavan kerroksen. Hämmennä kalkkitahnaa puutikulla tai vastaavalla niin, että saat tahnan irti pohjasta. Sekoita hiljalleen niin tahna sekoittuu veteen.

Käyttöturvallisuus

Käytettävä silmäsuojaimia ja käsineitä. Ärsyttää silmiä ja ihoa. Sisältää kalsiumhydroksidia. Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi vedellä 15 minuutin ajan ja mentävä lääkäriin. Jos ainetta on nielty on hakeuduttava heti lääkärin hoitoon ja näytettävä pakkaus tai etiketti.

SÄILYTETTÄVÄ LASTEN ULOTTUMATTOMISSA