Saxotol Kuultomaali

Saxotol-kuultomaali (Saxotol-Oel-Lasur) on valmistettu uusiutuvista luonnon raaka-aineista kuten pellavaöljystä, soijaöljystä sekä mineraalisista pigmenteistä (läpikuultava rautaoksidi värisävyn mukaan). Saxotol-kuultomaali sopii erinomaisesti, kun puukohteista halutaan tehdä kuultavia ja värikkäitä. Sitä voidaan käyttää myös mukailumaalauksessa peittomaalipinnan päällä.

Saxotol-kuultomaali tunkeutuu syvälle puun huokosiin. Sillä on erittäin hyvä diffuusiokyky eli hengittävyys. Saxotol-kuultomaalilla maalattu puu päästää kosteuden ulos. Näin estetään mahdollinen mätänemisilmiö. Saxotol-kuultomaali säätää kosteutta, imeytyy erittäin hyvin maalattavaan alustaan ja, sillä on loistavat käsittelyominaisuudet (pitkä työstöaika).

Tyypillisiä käyttöalueita ovat mm. hirsi- ja puuverhoukset, puiset ikkunat ja ovet. Pyöröhirsi, jolla on taipumus halkeilla ja "elää" ja, jota ei pitäisi maalata peittomaalilla, voidaan käsitellä Saxotol-kuultomaalilla. Saxotol-kuultomaalipinta ei halkeile kuten alkydi- tai muovisideaineiset kuultomaalit.


Katso myös nämä:
Saxotol-pellavaöljymaali

Luonnon raaka-aineista tehty erittä laadukas pellavaöljymaali.